Ste se odločili, da boste kupili nov tiskalnik, ki ga ravno sedaj ponujajo po akcijski ceni v eni od trgovin? Če si želite pri nakupu nekoliko prihraniti in potrebujete tiskalnik dejansko res za domačo uporabo, potem se vsekakor izplača poiskati takšnega, ki morda ni najbolj zmogljiv, vam je pa na voljo po ugodni ceni. A pri tem ne pozabite preveriti tudi, koliko stanejo kartuše za vaš tiskalnik oziroma ali so te splošno dostopne, ali se je treba za njihov nakup malo bolj potruditi. Najbolje, da pokukate na kartuše.net in se prepričate.

Kartuše.net
Na spletni strani kartuše.net boste zagotovo našli kartušo ali toner za svoj tiskalnik.

Marsikdo je imel v preteklosti že slabo izkušnjo, ko se je odločil za tiskalnik ne najbolj znanega proizvajalca, ki ga ponuja znana trgovska veriga. Pri tem gre pravzaprav za »hišno« blagovno znamko same trgovine, in ko želi stranka naročiti za svoj tiskalnik kartuše, je precej presenečena, da jih v nobeni od prodajaln kartuš in tonerjev ne dobi. Vsaj ne, če išče glede na znamko tiskalnika.

Tiskalnik
Tiskalnik priznanega proizvajalca Brother.

Še bolj neprijetno pa je, če kupimo tiskalnik, ki je delo znanega proizvajalca in za katerega se nam zdi, da smo ga dobili po dobri ceni, saj gre za nov model, ki naj bi imel odlične lastnosti, nato pa prav zaradi tega ugotovimo, da moramo kupovati le drage originalne kartuše. Če imate napravo za tiskanje, ki je resnično vrhunska in spada med zadnje modele, verjetno še sploh niso pričeli izdelovati neoriginalnih kartuš. In to je velika razlika – tako imenovane originalne kartuše so tudi trikrat dražje od neoriginalnih!

Preden kupite tiskalnik, torej velja dobro premisliti in se pozanimati, kaj to dejansko pomeni. Pa ne le, ali boste brez težav in po ugodni ceni lahko kupili kartuše (oziroma tonerje za laserski tiskalnik), temveč tudi, kako je s servisiranjem in popravili ob morebitnih okvarah. Če to ni zagotovljeno, se lahko zgodi, da bo treba vsaki dve leti kupiti novega.