Korito prtljažnika moramo imeti vsi

V življenju je pač tako, da bi nekatere stvari morali imeti prav vsi. Predvsem iz dveh razlogov. Prvi je ta, da gre za izjemno uporabno zadevo, drugi razlog pa se skriva v izjemno nizki ceni. Med take zadeve prav gotovo sodi korito prtljažnika. Ta ima izjemne lastnosti, ki poskrbijo, da naš prtljažnik ostane tak, kot takrat, ko smo kupili avto.

Prtljažnik avtomobila je pač prostor, kamor vržemo prav vse. Včasih se nam mudi in niti ne pomislimo, kakšno škodo lahko naredimo, če v prtljažnik brez pomislekov mečemo stvari, ki so umazane ali kako drugače zaznamovane.

Korito poskrbi za red in čistočo

Vsak od nas kdaj pa kdaj odide na sprehod, lovit ribe ali kaj podobnega. S seboj potrebujemo kup opreme. Na začetku je ta oprema čista. Predstavljajmo si, da nas dobi dež in to sredi gozda. S svojimi obuvali stopamo v blato in komaj čakamo, da se priplazimo do avta. Ker vemo, da nimamo ničesar, s čimer bi se obrisali, predvsem pa ne naših obuval, smo nejevoljni. Potem pa se spomnimo, da smo nedolgo nazaj kupili korito za prtljažnik. Korito prtljažnika nam je priporočil znanec, ki je stalno v naravi in želi, da bi njegovo vozilo, predvsem pa prtljažnik ostal čist. Ob misli nanj smo zadovoljni, saj vse, kar je umazano in v napoto, damo vanj.

Enostavno čiščenje in nega

Ker smo s svojimi obuvali in umazanimi cunjami umazali tudi korito za prtljažnik, nas to prav nič ne skrbi. Vemo, da je korito prtljažnika narejeno za zadrževanje umazanije, zato se verjetno enostavno očisti. In res je tako. Tudi nega je izjemno enostavna in hitra.

Prtljažno korito moramo vzeti iz prtljažnika, pri tem pazimo, da se umazanija ne raztrese po ostalih delih. Korito nato očistimo s tekočo vodo, v nadaljevanju pa ga še obrišemo. Suho korito za prtljažnik pa potem enostavno vstavimo nazaj v avtomobil. Zelo preprosto, mar ne?

Narejeno je iz kvalitetnega materiala

Korito prtljažnika je narejeno iz zelo kvalitetnih materialov. In to naravnih, za katere je značilno, da nimajo specifičnih vonjav. Pogosto je opremljeno z gumo, ki se nahaja na sredini notranje strani. Njena glavna naloga je ta, da preprečuje drsenje predmetov po celotni prostornini prtljažnika.

Ste si že priskrbeli korito za avtomobilski prtljažnik? Če ga še nimate, je vsekakor čas, da razmislite o njegovem nakupu.

Avtomehanika za brezhibno delovanje vozila

Avtomobilska dejavnost je izredno živahna. Na trg vsak dan prihajajo novi modeli vozil ter nove tehnologije, ki pa od avtomehaničnih delavnic zahtevajo vedno nova znanja, usposabljanja, pa tudi veliko prilagodljivosti. Samo tista avtomehanična delavnica, ki bo poskrbela, da je vedno na tekočem, bo lahko resnično zadovoljila vse potrebe svojih strank.

Avtomehanika

Dober avtomehanik se ves čas izobražuje in izpopolnjuje.

Avtomehanična delavnica Selan je vsekakor odlična izbira, kadar za svoj avto želite najboljše storitve po ugodni ceni. Slovimo po tem, da znamo združiti naslednje tri pojme: dobro, hitro in poceni. Pri svojem delu uporabljamo le najboljše materiale ter najsodobnejšo tehnologijo, pohvalimo pa se lahko z bogatimi delovnimi izkušnjami in visoko strokovno usposobljenostjo. Stalno izobraževanje nam omogoča visoko kakovostno storitev v hitri izvedbi ter za optimalno ceno.

Zakaj je pomembno, da poiščete preverjeno in kakovostno avtomehanično delavnico?

Varnost je vedno na prvem mestu. Za varno vožnjo pa nujno potrebujete dobro in strokovno vzdrževano vozilo. To pomeni, da morate svoj avtomobil redno servisirati v avtomehanični delavnici, ki bo poskrbela za ohranjanje kakovosti, varnosti, varčnosti in brezhibno delovanje vozila. Pri nas za svoje stranke dobro poskrbimo. Naša avtomehanična delavnica je opremljena po najsodobnejših standardih, zato ste lahko prepričani, da boste svoj avtomobil pustili v zanesljivih rokah.

Naši strokovnjaki v avtomehanični delavnici vozilo temeljito pregledajo in poiščejo morebitne napake. Avtomehanika pri nas poskrbi za vsakršno popravilo vozil in odpravljanje težav zaradi izrabe ali okvare delov. Nudimo vam pestro ponudbo kakovostnih in ugodnih storitev, saj prav ničesar ne prepustimo naključju.

Avtomehanična delavnica

V avtomehanični delavnici Selan poskrbimo za dobavo kakovostnih rezervnih in nadomestnih delov.

Avtomehanika vključuje hitri servis, menjavo olja, menjavo filtrov, menjavo zobatega jermena, zavorni servis, pomoč na cesti, … Sem torej lahko uvrstimo tudi splošno čiščenje in vzdrževanje motornega vozila, kontrolo in nastavitev uplinjača, vžigalne naprave in ventilov, kontrolo in nastavitev kretniškega mehanizma in zavor, zamenjavo obrabljenih delov, zamenjavo in dolivanje olja motorju, menjalniku, diferencialu in kretniškemu mehanizmu. Pa še kaj bi se našlo!

Vsa našteta dela, ki jih zajema avtomehanika, pri nas opravljajo le vrhunski specialisti z bogatimi izkušnjami. Svoje delo opravljamo odgovorno, dosledno in v skladu s predpisi. Dobro se zavedamo, da je malomarno in strokovno delo lahko vzrok za različne nesreče. Prav tako vemo, da brez zadovoljnih strank, ki se k nam vedno znova z veseljem vračajo, sploh ne bi obstajali.

V primeru, da potrebujete servis vozila ali pa le želite določen strokovni nasvet, nikar ne odlašajte. Obrnite se na avtoservis Selan, saj vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Padavine in varna zimska vožnja

Kadar razmišljamo o varni vožnji v zimskih razmerah, se najpogosteje osredotočimo na menjavo pnevmatik, vendar terja priprava avtomobila na zimo še precej več. Sneg se namreč ne znajde zgolj pod kolesi, temveč prekriva avtomobil v celoti, prav tako pa imamo tudi ob odsotnosti padavin lahko težave z zmrzaljo.

Varna zimska vožnja

Naj bo vaš jekleni konjiček dobro pripravljen na zimo.

Avtomobilski brisalci, z ledom prilepljeni na vetrobransko steklo, ki ga je treba najprej odmrzniti, so za marsikoga stalno jutranje opravilo.

Na kaj vse velja pomisliti pred zimo?

Poleg tega, da na avtomobil namestimo zimske pnevmatike, je priporočljivo, da imamo v prtljažnem prostoru tudi verige, ki nam bodo prišle še kako prav ob močnejših snežnih padavinah. Takrat je nujna tudi metlica za odstranjevanje snega, morebiti celo manjša lopatka, ter seveda strgalo, s katerim bomo zjutraj odstranili zmrzal z vetrobranskega stekla. Praksa, da se stekla poškropijo s čistilom in vključijo avtomobilski brisalci, namreč ni najboljša: avto brisalci so namenjeni odstranjevanju vode, ne pa ledu.

Avtomobilski brisalci

Najprej odstranite zmrzal, šele nato uporabite brisalce.

Prav tako pred zimo preverite, v kakšnem stanju so vaši avtomobilski brisalci in jih po potrebi zamenjajte z novimi. Izrabljeni brisalci namreč slabo opravijo svoje delo. In kje kupiti nove? Na voljo so vam v skoraj vseh trgovinah in na črpalkah, še najbolj ugodni pa so kakovostni brisalci v spletnih prodajalnah, na primer Avtobrisalci.com.

Na težave z vidljivostjo pozimi pogosto vpliva tudi rosenje vetrobranskega stekla. Kadar vključitev ventilacije ne zadošča, vam lahko pridejo prav pršila proti rosenju, prav tako pa pomaga še en zanimiv trik: notranjo stran vetrobranskega stekla zdrgnite s peno za britje.

Avto brisalci Vornitzer

Na avtobrisalci.com so na voljo kakovostni brisalci Vornitzer.

Če avtomobilski brisalci, ventilacija, strgalo in metlica opravijo z odstranjevanjem ledu in snega na površini, pa se še vedno lahko soočimo z dodatno težavo: zamrznjeno ključavnico na vratih. Pri starejših avtomobilih, ki se odpirajo na ključ, velja torej imeti pri sebi (in ne v avtomobilu, ki ga ne moremo odkleniti) tudi sredstvo za odmrzovanje ključavnic.

Vzemite si čas!

Za zimsko vožnjo si velja vzeti čas, saj se nikoli ne mudi toliko, da bi se izplačalo tvegati. Če je vaš avto parkiran zunaj, raje vstanite deset minut prej, ga vključite in očistite, ko ga zvečer spet parkirate, pa naj bodo avtomobilski brisalci dvignjeni, da se ne bodo ob mrazu lepili na steklo. Na pot se vedno odpravite šele takrat, ko je avto povsem čist in vaša vidljivost skozi vetrobransko steklo ni ovirana, saj vas sicer lahko doleti kazen, še huje pa je, če zaradi tega pride do nezgode.

Znaki, da morate zamenjati verigo za motor

Znaki, da je prišel čas za menjavo verige, so včasih precej očitni. V kolikor ste med čiščenjem opazili, da je med posameznimi členi verige več prostora, kot ga je bilo na začetku, posamezni členi se ne gibajo več tako tekoče kot včasih, gumice z oznako X ali O pa so natrgane ali celo manjkajo, je napočil čas za menjavo verige. Če se je veriga pretirano raztegnila in je ne morete več pravilno zategniti, je nujno, da jo zamenjate.

Menjava verige za motor

Pred menjavo verige za motor se morate dodobra prepričati, ali so deli med seboj kompatibilni in jih boste lahko zamenjali sami ali potrebujete strokovnjaka. Redni servis preprečuje možnost prometnih nesreč in poškodb ne samo motorja, temveč tudi vas in vaših sopotnikov.

Menjava verige za motor

Ali veste, kdaj je potrebna menjava verige za motor?

Težko je določiti, kdaj točno naj bi posameznik zamenjal verigo, saj lahko nekdo na podobnem motornem kolesu naredi 20.000 km, medtem ko nekdo drug uspe narediti 50.000 km pred menjavo verige. Obrabo zobnikov in verige morate redno spremljati. Najbolje je, da se sami prepričate tudi o posameznih znamkah rezervnih delov in o časovnem razponu med posameznimi servisi. Vsi modeli nimajo enakega časovnega intervala za servis.

Moramo resnično istočasno menjati verigo in zobnike?

ZobnikiVerige za motor lahko kupite ločeno ali pa v kompletu s sprednjimi in zadnjimi zobniki. Veriga se z vsakim prevoženim kilometrom daljša, medtem ko se zobniki obrabijo in spremenijo obliko. Nameščanje nove verige na poškodovane zobnike se vam ne bo obrestovalo, saj se bo veriga na ta način zelo hitro uničila. Priporočljivo je, da oboje menjate istočasno, saj boste tako poskrbeli za maksimalno in brezhibno delovanje motorja.

Izbira znamke rezervnih delov

Pri menjavi verige za motor lahko izbirate med različnimi originalnimi in neoriginalnimi deli ter med mnogimi različicami. Najprimernejšo verigo boste najlažje našli na podlagi pogovora s trgovcem motornih vozil in rezervnih delov. V kolikor sami niste dovolj vešči za menjavo zobnikov in verige, je bolje, da delo prepustite strokovnjakom.