V življenju je pač tako, da bi nekatere stvari morali imeti prav vsi. Predvsem iz dveh razlogov. Prvi je ta, da gre za izjemno uporabno zadevo, drugi razlog pa se skriva v izjemno nizki ceni. Med take zadeve prav gotovo sodi korito prtljažnika. Ta ima izjemne lastnosti, ki poskrbijo, da naš prtljažnik ostane tak, kot takrat, ko smo kupili avto.

Prtljažnik avtomobila je pač prostor, kamor vržemo prav vse. Včasih se nam mudi in niti ne pomislimo, kakšno škodo lahko naredimo, če v prtljažnik brez pomislekov mečemo stvari, ki so umazane ali kako drugače zaznamovane.

Korito poskrbi za red in čistočo

Vsak od nas kdaj pa kdaj odide na sprehod, lovit ribe ali kaj podobnega. S seboj potrebujemo kup opreme. Na začetku je ta oprema čista. Predstavljajmo si, da nas dobi dež in to sredi gozda. S svojimi obuvali stopamo v blato in komaj čakamo, da se priplazimo do avta. Ker vemo, da nimamo ničesar, s čimer bi se obrisali, predvsem pa ne naših obuval, smo nejevoljni.

Potem pa se spomnimo, da smo nedolgo nazaj kupili korito za prtljažnik. Korito prtljažnika nam je priporočil znanec, ki je stalno v naravi in želi, da bi njegovo vozilo, predvsem pa prtljažnik ostal čist. Ob misli nanj smo zadovoljni, saj vse, kar je umazano in v napoto, damo vanj.

Enostavno čiščenje in nega

Ker smo s svojimi obuvali in umazanimi cunjami umazali tudi korito za prtljažnik, nas to prav nič ne skrbi. Vemo, da je korito prtljažnika narejeno za zadrževanje umazanije, zato se verjetno enostavno očisti. In res je tako. Tudi nega je izjemno enostavna in hitra.

Prtljažno korito moramo vzeti iz prtljažnika, pri tem pazimo, da se umazanija ne raztrese po ostalih delih. Korito nato očistimo s tekočo vodo, v nadaljevanju pa ga še obrišemo. Suho korito za prtljažnik pa potem enostavno vstavimo nazaj v avtomobil. Zelo preprosto, mar ne?

Narejeno je iz kvalitetnega materiala

Korito prtljažnika je narejeno iz zelo kvalitetnih materialov. In to naravnih, za katere je značilno, da nimajo specifičnih vonjav. Pogosto je opremljeno z gumo, ki se nahaja na sredini notranje strani. Njena glavna naloga je ta, da preprečuje drsenje predmetov po celotni prostornini prtljažnika.

Ste si že priskrbeli korito za avtomobilski prtljažnik? Če ga še nimate, je vsekakor čas, da razmislite o njegovem nakupu.