Če se vam je zgodilo, da ste zaradi določenega prekrška ostali brez vozniškega dovoljenja, nikar ne obupajte prehitro. Ne glede na to, ali ste naredili napako in vozili pod vplivom alkohola, peljali prehitro ali pa zgolj presegli maksimalno skupno število kazenskih točk, je pomoč na dosegu roke.

Na spletu na vaša vprašanja čakajo pravni strokovnjaki s področja, ki se ukvarjajo ravno s tem, kako kar najhitreje in z najmanj stroški povrniti odvzeto vozniško dovoljenje. Seveda v tem primeru pride do nekaj pogojev, ki jih je potrebno izpolnjevati, a verjemite, da bo mnogo cenejše in hitrejše kot ponovno opravljanje vozniškega izpita.

Kam se obrniti po pomoč?

Ljudje radi mislimo, da vse vemo in,da je tisto, kar povedo prijatelji in znanci, zlata vredno. Zagotovo so vse informacije dobrodošle, a ko pride do situacije z odvzetim vozniškim dovoljenjem, boste potrebovali le tiste najbolj kvalitetne in relevantne.

Pravno svetovanje
Pravno svetovanje ob odvzemu vozniškega dovoljenja.

Za ustavitev procesa, ki vas za lep čas izloča iz prometa, boste potrebovali pravno pomoč strokovnjakov, ki poznajo vsako črko zakona na tem področju. Več informacij zlahka pridobite na https://vozniska.si/, kjer boste seznanjeni tudi z vsemi potrebnimi kontakti.

Ukrepajte takoj!

Kar je pri odvzetem vozniškem dovoljenju bistveno, je naslednje. Ne čakajte, da bi se zadeva rešila sama od sebe, kajti z dnem, ko ste bili ob dovoljenje, in z obvestilom sodišča pričnejo teči določeni roki, ki vam še vedno puščajo priprta vrata do vozniškega dovoljenja.

Teh rokov ne gre prezreti, a nas jih žal večina smrtnikov ne pozna. Prav zato se je modro zateči po nasvet strokovnjakov, ki o tem vedo vse. Ne le, da poznajo datumske roke, pač pa svetujejo tudi, kako sestaviti dokument, ki se pošlje na ustrezno sodišče in zadrži izvrševanje odvzema.

Kaj pa potem?

Tudi v naslednjem koraku vam bodo pravni strokovnjaki ustrezno svetovali, kako se lotiti določenih zadev, da boste zadostili zakonski podlagi, ki vam omogoča, da navkljub odvzemu dovoljenja prenehanje preide v zadržanje izvrševanja sodbe. Z opravljenimi dejavnostmi, ki jih od vas zahteva zakon, boste prišli do točke, ko vam bo vozniško dovoljenje pogojno vrnjeno in dodeljeno preizkusno obdobje.

Povrnjeno vozniško dovoljenje
S pravno pomočjo do povrnjenega vozniškega dovoljenja.

Gre za obdobje, v katerem se potem ne sme storiti prekrška, ki bi lahko pomenil ponoven in takrat brezpogojni odvzem vozniškega dovoljenja. Tudi o teh prekrških vas bodo poučili pravni strokovnjaki, ki vas bodo stali mnogo manj kot ponovno opravljanje vozniškega izpita. Če ste se znašli v tej neprijetni situaciji, nikar ne oklevajte. Čas teče.