Že dlje časa sem si želela dolge lase in kar nekajkrat sem razmišljala, da bi si do njih pomagala s podaljški, a vedno sem bila nekoliko skeptična. Lasni podaljški so zame popolna novost, zato ne vem, kakšne izbrati in kako.

Kljub temu sem nekoliko pobrskala po straneh s podaljški in odkrila spletno prodajalno z veliko ponudbo. Prebrskala sem vse, kar je pisalo o različnih vrstah podaljškov, prav tako pa sem si ogledala tudi njihov posnetek, v katerem je natančno razloženo vse o lasnih podaljških ter o podaljških na špangice, ki so se mi zdeli najboljša izbira za začetek.

Lasni podaljški
Sprva nisem vedela, katere lasne podaljške izbrati.

Zakaj? Zato, ker dejansko ne želim imeti dolgih las vsak dan (to bi bilo lahko tudi nepraktično), temveč samo za posebne priložnosti. Ker sem zaposlena v marketingu, pogosto namreč sodelujem pri raznih predstavitvah, kjer se izredno ceni urejenost ter kjer je videz pogosto (preveč) odločilnega pomena, bi jih uporabljala zgolj takrat, ko je to potrebno.

Za vsakdanje aktivnosti pa bodo moji lasje do ramen povsem ustrezali, pa čeprav se ne morejo pohvaliti z velikim volumnom. Nenazadnje se redno ukvarjam tudi s športom in stalni podaljški, ki so fiksirani na lase in jih torej ni možno odstraniti, bi mi bili ob znojenju na aerobiki gotovo odveč.

Clip podaljški
Clip on podaljški

Moja izbira so bili clip podaljški, ki omogočajo uporabo takrat, ko se ti je zahoče, prav tako pa niso pretirano zapleteni za nameščanje. Moja prva težava je bila seveda izbira pravega odtenka – na službenem računalniku je ekran barve prikazoval drugače kot moj domači računalnik, tako da nisem mogla biti prepričana, katerega od dveh odtenkov, ki sta mi bila najbliže, izbrati.

Težavo sem rešila tako, da sem po nasvetu prodajalcev manjši koder svojih las enostavno poslala na njihov naslov, kjer so za najboljše ujemanje odtenkov poskrbeli oni. Prav tako pa so mi v trgovini svetovali tudi glede dolžine in teže clip on podaljškov – tudi sama sicer nisem želela v ekstreme, a oni so mi predlagali, da se odločim še za nekoliko krajše podaljške, kot sem imela namen. Zakaj? Predvsem zaradi tega, da se lahko podaljški pritrdijo čim bolj neopazno med naravne lase, ne da bi se videli prehodi, ter zaradi same teže las. Če dolgih las nisi navajen, je lahko namreč občutek dodatne teže na glavi precej nenavaden, pa tudi lasišče bi me lahko bolelo.

Za vse, kar sem morala vedeti, je torej poskrbel informativni video prodajalca lasnih podaljškov, prav tako pa tudi njihovi dodatni nasveti. In ko so bili lasni podaljški izbrani ter pri meni doma, je bilo treba poskrbeti še za pritrjevanje. Tudi za pritrjevanje sem si ogledala posnetek, vendar sem hitro ugotovila, da sama nisem tako spretna kot ženska na posnetku in si podaljškov ne bom mogla že prvič namestiti kar sama.

Tako sem se odločila, da se odpravim k frizerki, ki jih je lepo namestila precej hitro, prav tako pa mi je še v praksi pokazala, kako poteka nameščanje. Tako upam, da mi jih bo z malo vaje v prihodnje vendarle uspelo namestiti tudi sami, sicer pa se bom obrnila po pomoč h kakšni prijateljici.