Potrebujete darilo za prijatelja, prijateljico, sodelavca, sosedo, bratranca, sošolko? Bi radi poskrbeli, da se bodo darila zelo razveselili, hkrati pa se tudi dobro nasmejali? Potem morate biti izvirni in se domisliti nečesa takšnega, ob čemer obdarjenec ne bo ostal ravnodušen.

Zakaj mu ne bi podarili smešne majice? Nič ni namreč tako zabavno kot smeh na svoj račun, in če majico z napisom, ki je šaljive narave, obdarjenec obleče, bo pokazal veliko smisla za humor, hkrati pa tudi tega, da se zaveda razloga, zaradi katerega je do šale prišlo – in ga sprejema.

Smešne majice

Kaj pa obdarovalec? Tisti, ki se je smešne majice domislil, vsekakor pokaže, da obdarjenca zelo dobro pozna, ga včasih malo zbode, a vse v prijetnem, prijateljskem duhu.

Kaj izražajo smešne majice?

Če želite, da bo smešna majica kot darilo popoln zadetek, morate dobro razmisliti o njeni vsebini. Odločite se lahko za majice, ki so že izdelane in katerih vsebine se je domislil nekdo drug, ali pa ste kreativni sami. Prav tako so lahko smešne majice preprostejše in vsebujejo zgolj besedilo ali pa je zraven tudi kakšna sličica, ki lahko včasih pove več kot tisoč besed.

Kako do primerne vsebine?

1. Pomislite na dogodek, ob katerem boste darilo izročili. Smešne majice se podarjajo ob »okroglih« rojstnih dneh, obletnicah, nosečnosti, porodu (za mamice in očke), ob novem letu, za fantovščino, ob valentinovem. Običajno je vsebina povezana s tem dogodkom in se iz njega ali ponorčuje ali poudari njegovo slabo plat, pri čemer se večinoma upoštevajo stereotipi. Fantovščina na primer pomeni, da bo moški vstopil v jarem in ne bo nikoli več svoboden, torej so na mestu smešne majice, ki namigujejo na to, kako bo odslej moral kuhati in prati, vedno reči »da, draga,«, kako bo v postelji manj živahno …

2. Majice lahko poudarjajo obdarovančevo lastnost in se iz nje nekoliko ponorčujejo. Šibkejšemu moškemu se tako podari majico z napisom o mišicah, obilnejši ženski o lepotnih idealih, starejšim o najstniških letih … Hecamo se lahko na račun telesnih značilnosti, prav tako pa na račun osebnostnih.

3. Smešne majice so lahko »interna šala«, ki je ne razume vsakdo, če namigujejo na nek dogodek iz preteklosti. Na primer na zanimivo neumnost iz študentskih dni, o kateri prijatelji še vedno radi razpravljajo, drugi pa zanjo ne vedo.

Smešna majica

4. Smešne majice se pogosto nanašajo na poklic ali hobi. Kadar veste, kaj obdarovancu pomeni največ v prostem času, se ni težko pošaliti, prav tako pa ne, če ima zanimiv poklic. Ali pa takšnega, ki ga imamo za izredno monotonega, dolgočasnega in nekreativnega.

5. Na majice vedno spadajo tudi šale o spolnosti, pijači, ter najrazličnejše besedne igre, ki izvirajo iz običajnih besed ali iz blagovnih znamk. Nekatere so tako pogosto uporabljene, da so že vsem poznane, a vedno se najdejo tudi nove.

Smešne majice kot unikat

Najbolj enostavno je smešne majice izbrati v stalni ponudbi trgovine, kot je majice.si. Ponudba je velika, napisi in njihove grafične upodobitve pa izjemno kreativni, torej boste zagotovo našli nekaj takšnega, kar vam bo všeč. Seveda pa se lahko pri njih dogovorite za majico, narejeno prav po vaših željah.

Izdelaj svojo majico

Bi tudi ti rad majico, ki je kot nalašč zate ali za darilo tvojemu prijatelju? Izdelaj si unikatno smešno majico tako, da izbereš barvo in velikost, napis in njegov položaj na majici. Tako bo tvoja smešna majica povsem drugačna od drugih, in do izraza bosta prišla tvoja lastna domišljija in duhovitost.