Pravijo, da ženske preganjajo negativna občutja na različne načine. Nekatere se odpravijo k frizerju, druge si privoščijo sladoled ali tortico, tretje gredo po nakupih. To so razvajanja in pregrehe, ki lahko pomirijo njihovo srce in um – in odlično delujejo.

Prav zato velja ženske na nek način razumeti, kadar se pogovarjajo o tem, da se preprosto niso mogle upreti kakšnemu nakupu, in prav bi bilo, da bi moški povsem razumeli tudi žensko, ki pred odhodom ven potarna: »Že vse življenje si kupujem krasne torbice, pa danes vseeno nimam niti ene, ki bi bila prava.«

Zakaj ženske obožujejo torbice?

Ženske do posameznih modnih dodatkov razvijejo nek poseben odnos. Nekatere navdušujejo čevlji, nakit ali rute, za druge je šibka točka ženska torbica. Torbica je nekaj lepega in hkrati nekaj priročnega, v čemer se skriva vsa »prva pomoč«, ki jo potrebujemo v najrazličnejših trenutkih in življenjskih situacijah, zato ni nič nenavadnega, da se ženske na torbice navežejo, kot bi se na ljudi.

Do njih dejansko gojijo čustva! In morda to niti ni tako trapasto, kot si mislijo moški. Nova torbica jih lahko vedno spravi v navdušenje in dobro voljo, stara jim ponudi vse svoje »trike iz torbe«, ki ravno tako polepšajo dan. Kaj pa imajo moški? No, oni se predajajo skrbem in jih ne znajo odriniti z nečim tako preprostim.

  • Ženska torbica You

Modne ženske torbice dokazano vplivajo na izboljšanje razpoloženja, kar so v raziskavi dokazali tudi študentje oblikovanja. Ti so različno starim ženskam ob vstopu v prodajalno s torbicami zastavili nekaj vprašanj o njihovem razpoloženju, podobno pa so jih povprašali tudi ob odhodu. Pri ženskah, ki si niso kupile nove torbice, temveč so jih samo gledale, se je počutje nekoliko izboljšalo, pri tistih, ki so torbice dejansko kupile, pa je bilo izboljšanje več kot očitno.

Ženska torbica je simbol samostojnosti

Da je ženska torbica več kot modni dodatek, pa seveda priča tudi njena zgodovina. Torbice so ženske začele uporabljati, ko so dejansko imele svojo lastnino – in tudi danes je torbica simbol neodvisnosti, saj ženska v njej hrani prav vse, kar potrebuje, da se počuti močno in samostojno.

Ženska torbica hrani denar, dokumente, ličila, ključe, mobilni telefon in morda celo računalnik. To pa so stvari, ki nam omogočajo, da smo v vsakem trenutku sposobne poskrbeti zase oziroma se nam ni potrebno zanašati na druge. Nič čudnega torej, da se z novo torbico počutimo bolje, kajne? Nenazadnje nam torbica pomeni svobodo, o kakršni so ženske nekaj sto let nazaj lahko samo sanjale.