Priprava na praznovanje rojstnega dne

Ste kdaj načrtovali praznovanje rojstnega dne za otroke in se zalotili, da večino časa razmišljate o hrani? Res je, tudi te na zabavi ne sme manjkati, a dobra hrana zagotovo ni bistvena. Veliko bolj pomembno je, da poskrbite za zabavo in druženje, ki sta nenazadnje razlog, da povabite goste.

Na kaj vse je potrebno pomisliti, ko se pripravljate na praznovanje rojstnega dne?

1. Komu bo zabava namenjena? Kadar praznujejo otroci, bo zabava precej drugačna kot v primeru, da praznujejo odrasli – ni pa nujno! Nekatera praznovanja so dejansko pisana na kožo vsem. Vsi se na primer radi zabavamo na pikniku ali na bowlingu, razlika je le v vrsti pijače in v uri, ko se praznovanje prične.

Bowling

Na bowlingu se lahko zabavajo prav vsi.

2. Kje boste praznovali? Nekateri se odločijo za praznovanje doma, saj je to pogosto še vedno najbolj poceni. Če imate ob hiši velik vrt, pa je druženje lahko primerno za vse generacije in tudi ni časovno omejeno – zavleče se lahko dolgo v noč. Kaj pa, če doma ne želite pospravljati po hiši in okoli nje tako pred praznovanjem rojstnega dne kot po njem? Razmislite lahko o najemu prostora za piknik, o restavraciji, različnih športnih objektih … V okolici Ljubljane je na primer mogoče najeti kar nekaj koč, dovolj je prostorov za najem za otroške zabave …

3. Kdo bo poskrbel za hrano in pijačo? Če praznujete doma, lahko najamete profesionalni catering ali pa se za pripravo jedi dogovorite v bližnji gostilni, s prijatelji in znanci. Zagotovo vam namreč ni v interesu, da bi vaše praznovanje rojstnega dne nazadnje pomenilo, da se drugi družijo, vi pa kuhate.

4. Potrebujete animacijo? Večinoma se za animacijo skrbi, kadar se organizira praznovanje rojstnih dni za otroke, vendar je tudi na praznovanjih za odrasle vedno prijetno, če za zabavno druženje poskrbi kakšen »zabavljač«. Imate kakšnega v sorodstvu ali boste najeli profesionalca, ki bo poskrbel za smeh s skeči, šalami, igrami?

Rojstnodnevna zabava

Naj bo rojstnodnevna zabava za otroke nekaj posebnega.

5. Če ne želite, da bodo gostje na rojstnem dnevu večinoma sedeli in kramljali, naj bo ta aktiven. Odločite se za praznovanje v okviru zanimive športne dejavnosti. Najemite bližnje nogometno igrišče, pojdite na paintball ali v sobo pobega, privoščite si bowling …

6. Kaj pa glasba? Tudi ta je na praznovanjih pomembna, tako za ustvarjanje dobrega vzdušja kot za ples. Z nekom od bližnjih se dogovorite, da bo skrbel za prijetne ritme, da se z iskanjem glasbe na računalniku ne boste ukvarjali sami.

7. Naj bo vaša zabava nekaj posebnega, da si bodo praznovanje rojstnega dne vsi dobro zapomnili. Kaj pravite, bi najeli profesionalnega barmana, ki bo mešal koktajle? Bi se dogovorili, da pride v živo nastopati kakšna glasbena skupina? Bi otroke presenetili tako, da vas obiščejo gasilci?

Možnosti za odlično rojstnodnevno zabavo je torej veliko, pomisliti pa je treba na vse elemente, ki zagotavljajo uspeh. Kadar se vam z njimi ne da ukvarjati in želite, da za vse poskrbijo drugi, pa se zanesite na profesionalce. Podjetij, ki se ukvarjajo z organizacijo takšnih in drugačnih zabav – tako za otroke kot za odrasle, je pri nas kar nekaj, pa tudi tista, ki skrbijo za druženje ob športu, vam lahko ponudijo marsikaj.

Namig: pokukajte na spletno stran www.bowling-spider.si in preverite, kako se lahko sredi Ljubljane zabavate pri njih. Samo termin morate rezervirati, vse ostalo pa je njihova skrb.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja