Med izolacijskimi folijami za tla je folija Gefitas PE 3/300 že nekaj let med najbolj priljubljenimi, saj velja za izjemno učinkovito. Zadošča vsem evropskim standardom za izolacijo pred vlago, poleg tega pa ima še eno prednost. Je izjemno enostavna za nameščanje oziroma polaganje.

Zakaj Gefitas?

Blagovna znamka Gefitas, ki jo pri nas ponuja podjetje Alteks d.o.o., ponuja najbolj kakovostne materiale za zaščito pred vlago. Prednost njihove zapore proti vlagi Gefitas PE 3/300 je gotovo v tem, da se lahko namešča v najrazličnejše proizvodne obrate in delavnice, saj jo odlikuje neverjetna trpežnost, za njeno nameščanje pa niso niti potrebna popolnoma gladka tla. Folija se polaga povsem enostavno, saj je na voljo v rolah po štirideset metrov, ki jih morate zgolj razviti preko prostora.

Folija Gefitas PE 3/300
Polaganje folije Gefitas PE 3/300 je povsem enostavno.

Kjer prihaja do stika med folijo z ene in druge role po dolžini, se uporabi lepilni material, pri vzporednem spajanju folije pa poskrbimo zgolj za to, da se rob folije minimalno prekriva (približno pet centimetrov), nato pa s spodnje strani odstranimo zaščitni trak z že vkomponiranega tesnilnega traku in s pritiskom poskrbimo, da se folija popolnoma zatesni. Kako? Robove enostavno pohodimo!

Kdaj je uporabna Gefitas PE 3/300?

Izolacijska folija Gefitas PE 3/300 se uporablja v prostorih, kjer ni težav s pritiskajočo vodo, temveč nas skrbi predvsem vlaga, ki prihaja iz tal. Pri sodobni gradnji, ki je hitra, še zlasti pa pri industrijskih oziroma obrtnih stavbah, kjer se za gradnjo uporablja veliko betona, je ta lahko hitro težavna in prične načenjati tako samo stavbo kot tudi njeno opremo, kar se pogosto pokaže z rosenjem stekel, nabiranjem kondenza, plesnenjem sten, tal ter opreme. Folijo enostavno položimo pod industrijski tlak – je namreč izjemno trpežna ter vzdržljiva, njena debelina pa znaša tri milimetre.

Gefitas - polaganje izolacijske folije
Polaganje izolacijske folije pomeni tudi finančni prihranek.

Zapora proti vlagi s folijo Gefitas je izjemno praktična in gradnja je lahko z njeno uporabo veliko hitrejša ter cenejša kot pri odločitvi za druge vrste izolacije tal. Folija Gefitas PE 3/300 je namreč na voljo v rolah, ki poskrbijo za petdeset kvadratnih metrov površine (širina folije 1,25 m, dolžina na roli 40 m).

Prednosti folije Gefitas PE 3/300

  • Folija je primerna za zaščito proti talni vlagi, ne pa tudi za prostore, kjer je težava hidrostatični pritisk.
  • Odlična je za polaganje pod industrijske tlake, lahko pa tudi pod betonske plošče.
  • Dobavljiva je v rolah širine 1,25 m in z navitjem 40 m, kar zadostuje za prekrivanje 50 kvadratnih metrov površine.
  • Polaganje je tako enostavno, da se ga lahko lotimo tudi kar sami.
  • Varjenje ni potrebno, saj ima folija na spodnji strani že vdelan tesnilni trak.