Pri načrtovanju sodobnih urbanih naselij se vedno vključi tudi krajinskega arhitekta, ki poleg drugega pomaga zasnovati zeleni del naselja, saj se pomena stika z naravo vse bolj zavedamo. In to, kar lahko naredi zelenica z drevesi v sodobnem naselju, lahko v stanovanju dosežemo z zelenimi rastlinami ter s pomočjo bolj ali manj abstraktnih fotografij in nalepk za stene.

Stenska nalepka drevo
Stenska nalepka z motivom drevesa se poda v različne prostore.

Se vam ne zdi, da bi bila stenska nalepka v obliki drevesa precej enostaven način, da dom popestrite in izkažete svojo naklonjenost naravi?

Stenska nalepka drevo – različice in variacije

Med stenskimi nalepkami je največkrat izbrana ravno stenska nalepka drevo, pri čemer pa je potrebno vedeti, da imamo na voljo precej pestro ponudbo. Stenska nalepka drevo je lahko drevo v celoti, ki ga namestite ob tla in po steni navzgor, da je videti, kot bi raslo iz tal vaše sobe, po drugi strani pa se lahko odločite tudi za posamezne veje, ki se namestijo više na steno, običajno tako, da je videti, kot bi se veje sklanjale nad vas z roba stropa ali z roba med dvema drugima stenama.

Stenska nalepka - drevo z listi
Drevo z listi kot priljubljena stenska nalepka.

Prav tako je lahko stenska nalepka drevo upodobitev drevesa v njegovi realni obliki, torej podoba debla, vej in listov, kakršni so v naravi, ali pa nekoliko bolj domišljijska – s stiliranimi vejami in listi, ki so videti kot zvezde, in na katerih sedijo ljubki domišljijski ptički. Kot veliko drevo so lahko videti tudi rastline, ki so v naravi precej manjše, saj je lahko stenska nalepka v resnici velika povečava navadne marjetice ali regratove lučke, s čimer dobi podoba povsem drugačne dimenzije.

Izbira barve dekorativne nalepke in prostora

Kaj pa barve? Mora stenska nalepka drevo slediti naravi in biti rjava ter zelena? Vsekakor ne, kajti z barvami se lahko precej poigramo. Če je vaša stena v zanimivi intenzivni barvi, lahko nanjo namestite tudi belo drevo, pa bo to takoj zasijalo, sicer pa se lahko odločite za črnega, rdečega, zlatega in podobno. Ne omejujte se in prilagodite barve splošni dekoraciji vašega doma – nenazadnje je najbolj pomembno to, da se stenske nalepke v vaš dom lepo podajo in pomagajo k njegovi prijetni podobi, ne pa, da jo kvarijo.

Stenska nalepka - abstraktno drevo
Pri izbiri barv in motivov se lahko podamo v domišljijski svet.

V katerih prostorih se stenska nalepka drevo najbolj obnese? Večina ljudi se odloči, da bo imela svoje dvodimenzionalno drevo na steni dnevne sobe, saj je to prostor, v katerem cela družina preživi kar nekaj časa. Vendar pa lahko stenska nalepka drevo popestri vsako sobo, v katero želimo vnesti nekaj podob narave, da bi se počutili bolje. Predstavljajte si drevo v spalnici – ob njem bi gotovo brez težav in popolnoma mirno zaspali.