Če ste se v zadnjih letih odpravili na zasnežene poljane, potem zagotovo veste, da je smučanje kar drag šport. Potrebno je kupiti smuči, čelado, smučarske hlače in jakno, smučarske čevlje in ostalo opremo. Potem so tu še smučarske karte in namestitev, še posebej v primerih, ko se na smučanje odpravite v času dopusta.

Svoje k temu, da bo vaša denarnica lažja, prispeva še servis smuči. A vseeno, ni vam potrebno obupati. Smučanje je lahko do družinskega žepa tudi bolj prijazno. V nadaljevanju preverite, kako si lahko znižate stroške smučanja.

1. Kupite rabljeno opremo ali si jo izposodite

Izposoja opreme se odlično obnese predvsem v primerih, da se boste na smučišče odpravili le nekajkrat v celi sezoni. Če boste smučali večkrat, pa raje preglejte splet ter obiščite sejme rabljene smučarske opreme. Tam boste zagotovo našli kaj primernega zase in za svoje otroke.

2. Privoščite si ugodnejše smučanje s kuponom

Številna smučišča pri nas in v tujini ponujajo kupone, s katerimi boste smučali ceneje. Zato si vzemite nekaj časa in pobrskajte za temi kuponi.

Družina na smučanju
Smučanje, predvsem družinsko, je lahko zelo drag šport.

Poleg tega pomislite na smučanje izven glavne sezone, saj so takrat cene bistveno prijaznejše. Takrat bodo smučišča bolj prazna, zaradi česar se boste lahko dodobra nasmučali.

3. Izbirajte manjša in cenejša smučišča

Nobene potrebe ni, da si v primeru, ko želite nekoliko prihraniti, privoščite smučanje na največjih in najdražjih smučiščih. Prav tako dobro se boste lahko nasmučali na manjših smučiščih, ki imajo 2 veliki prednosti: so manj obljudena in tudi občutno cenejša.

4. Na smučanje se odpravite s prijatelji

Tako si boste lahko delili stroške hrane in apartmaja, pa tudi stroške prevoza do smučišča. Če imate otroke, se na smučanje odpravite z družino, ki ima otroke približno iste starosti, saj se bodo otroci v tem primeru res izvrstno zabavali.

5. Ponekod si lahko smučarske karte delite

Izkoristite to prednost. Štiričlanska družina z dvema otrokoma načeloma sploh ne potrebuje štirih kart, saj si jih lahko delite. Eden od staršev naj smuča z enim izmed otrok, medtem ko se preostala dva člana družine zabavata med sankanjem, izdelavo snežaka ali pa si privoščita skodelico čaja.

6. Hrano in pijačo prinesite kar s seboj

Tudi na ta način boste prihranili kakšen evro. Po smučarskih aktivnostih boste namreč zelo lačni in žejni, hrana in pijača, ki jo ponujajo smučišča, pa znajo imeti kar zasoljeno ceno. Zato si sendvič in čaj pripravite kar doma in ju odnesite s seboj na smučišče.

Kot vidite, obstaja kar nekaj možnosti, kako si smučanje lahko naredite cenejše. Upoštevajte naše nasvete in uživajte na smučišču. Mi pa vam želimo obilico snega in dobro smuko!