Čeprav je splet odličen za širjenje socialnega kroga in iskanje potencialnih partnerjev, pa s seboj prinaša tudi določene pasti, na katere morajo biti samski pozorni. Spletni zmenki občasno skrivajo pasti, kot so lažni profili, prevare in neiskreni nameni, zato je pomembno ostati zbran in upoštevati nekaj nasvetov glede varnega spoznavanja prek spleta.

Pri iskanju ljubezni na ta način je pomembno, da ohranimo zdravo mero skeptičnosti in se naučimo prepoznati znake, ki nakazujejo morebitne težave. Pomembno je, da si vzamemo čas za spoznavanje osebe na drugi strani ekrana in se ne odločamo prenagljeno za srečanje v živo.

Previdnost na portalih za zmenke in avanture

Obstaja kar nekaj različnih spletnih aplikacij za samske, ki nudijo vse od resnih zvez do avantur. Opozoriti velja, da oboje prinaša morebitne pasti, vendarle pa se jih več pričakuje na portalih za nekoliko bolj odprte zmenke in avanture. Kaj pričakovati tam, kako ostati na varni strani in podobno, lepo opisujejo nasveti na blogu Evin Svet.

Spletni portal za zmenke
Pri uporabi spletnih portalov za zmenke je potrebna previdnost.

Načeloma se v tem primeru največkrat uporabljajo zlorabe s pomočjo ženskih profilov, ki moške nagovarjajo k plačilu prek različnih kanalov za določene intimne vsebine. Seveda pa ne gre vedno za prevare, le pozoren je treba biti in zadržati nekaj zdrave pameti ter poslušati notranji čut.

Ne razkrivajte svojih osebnih podatkov

Ko se podajate v svet spletnih zmenkov, je ključno, da ne razkrivate svojih osebnih podatkov prezgodaj. Vaše polno ime, naslov, telefonska številka in delovno mesto so informacije, ki jih neznancem na drugi strani ekrana ne bi smeli zaupati.

Pri prvih pogovorih ohranite raje splošne teme in se osredotočite na spoznavanje osebnosti in interesov druge osebe. S tem zmanjšate tveganje za zlorabo osebnih podatkov in ohranite svojo zasebnost, dokler ne spoznate osebe bolje in zaupate v njene namene.

Ne pozabite, da je internet poln lažnih profilov in prevarantov, ki želijo izkoristiti človeško naivnost in dobroto. Bodite posebej previdni pri posameznikih, ki na vas hitro pritiskajo, da razkrijete osebne podatke ali vas poskušajo prisiliti v finančne transakcije.

Prevare na portalih za zmenke
Bodite pozorni na morebitne prevare na portalih za zmenke.

Če opazite kakršne koli sumljive znake, kot so nasprotni predlogi srečanja na nenavadnih lokacijah ali ponavljajoče se prošnje za denar, prekinite stike in razmislite o prijavi profila na spletni strani, ki jo uporabljate. S pazljivim ravnanjem boste zaščitili svojo zasebnost in varnost ter se izognili pastem, prisotnim v svetu spletnih zmenkov.

Namigovanje na erotiko in romanco

Čeprav pogovor o intimi, spolnosti in fantazijah, kot so razne erotične zgodbe, ne pomeni nič slabega, kadar se oba sogovornika strinjata, pa je treba biti pozoren na morebitne znake, da nekaj ni v redu. Če jasno poveste, da vas tovrstne tematike ne zanimajo ali menite, da je zanje prezgodaj, sogovornik pa vztraja, bo čas, da zaključite pogovor.

Naleteli ste na nekoga, ki ima v mislih samo eno in edino stvar, to pa ni resna zveza ali zmenek, kakršnega ste si morda želeli. Prav nič ni narobe, če želi človek zgolj flirtati ali imeti romanco, vsekakor pa se ne spodobi, če gre zadeva zgolj v eno smer in nista oba sogovornika na isti valovni dolžini.