Ste si že od nekdaj želeli izkusiti sanje in poleteti v nebo? Vas mika, da bi zemljo opazovali iz ptičje perspektive? Zdaj to lahko! Seveda ne boste dobesedno poleteli vi, zato pa bodo na nebu vaše oči. S sodobnim DJI dronom boste lahko doživeli sijajno izkušnjo letenja med oblaki, upravljali pa ga boste kar s pomočjo pametne mobilne naprave.

DJI droni so popolna izbira za raziskovanje neprehodnega terena, ogled lokacije, ki je morda težje dostopna, za snemanje reklamnega spota ali zgolj za zabavo. Prav v ta namen je na voljo več različic letalnikov po različnih in zelo dostopnih cenah.

Resni droni

In kaj sploh so resni droni? Mednje vsekakor štejemo letalnike, ki imajo v svoji osebni izkaznici zapisano visoko zmogljivost baterije, doseg in doseganje navdušujoče višine. Z droni je dokaj enostavno upravljati, saj so do neke mere povsem samostojni. Tako se vam ne bo potrebno bati, da bi ga ob pristajanju uničili, saj bo pristal zelo elegantno kar sam od sebe.

DJI dron Mini 2 Fly More Combo
Majhen in zmogljiv DJI dron Mini 2 Fly More Combo (GoSport.si)

Med resne drone štejemo tudi naprave, ki imajo vgrajene kvalitetne HD kamere, s katerimi boste lahko posneli navdušujoče in dih jemajoče video posnetke. Nekateri droni so v ta namen opremljeni s spominskimi karticami, drugi pa omogočajo snemanje kar na samo mobilno napravo.

Droni za zabavo

Ne želimo zmanjševati vrednosti katerekoli naprave, a med tiste zabavne bomo tokrat šteli nekoliko manjše drone. V resnici so zabavni prav vsi, a tisti notranji so še nekoliko bolj posebni. Povsem nenevarni, narejeni za letanje v zaprtih prostorih, s kakršnimi lahko upravljajo tudi otroci.

DJI dron TELLO
DJI dron TELLO za uporabo v zaprtih prostorih (GoSport.si)

Tovrstni droni imajo posebno zaščito okoli elis, zato ne morejo poškodovati oseb ali predmetov v prostoru. Po svetu so se razširile tudi že dirke z droni po posebej prilagojenih dirkališčih, zato lahko z gotovostjo trdimo, da so droni tudi zabavni.

Na kaj biti pozoren pred nakupom?

Preden se odločite za nakup letalnika, morate imeti pri sebi razčiščeno sliko glede njegove uporabe. Ali si želite dron zato, ker bi radi poizkusili z letenjem in naredili kakšno fotografijo svojega dvorišča, ali pa bi se nemara raje ukvarjali z bolj profesionalnim letenjem in snemanjem?

Piloti dronov so danes namreč kar precej iskani za namene snemanja reklamnih spotov, posestev, nepremičnin in različnih prireditev. Torej vas bo zanimala višina, ki jo lahko dron doseže, domet, baterija, kvaliteta kamere, način upravljanja in podobno.

Pred nakupom drona pa se je dobro pozanimati tudi glede veljavne zakonodaje na tem področju, saj je potrebno pri upravljanju letalnika upoštevati določena pravila.