Zavarujte svoj dom pred nepridipravi tudi z zunanjimi reflektorji s senzorji

LED reflektor s senzorjemZunanji reflektorji s senzorji so idealna rešitev za vse, ki jih skrbi varnost doma in njegove okolice. Senzor nastavite na določeno višino in občutljivost, tako da se bo aktiviral zgolj ob prihodu ljudi ali večjih živali. Občutljivost prilagajate glede na okolico in količino prometa.

Pomembno je, da se luč prižge vsakič, ko se nekdo približa vašemu domu. Tako vas tudi ponoči ne bo strah, da bi vas nekdo morebiti oškodoval. Izbirate lahko različne jakosti svetlobe, odvisno od površine osvetlitve in vaše želje po vidnosti mimoidočih.

Razporedite luči in poskrbite za boljšo pokritost

Zunanji reflektorji so namenjeni varovanju vašega doma in okolice. Imajo več različnih nastavitev. Lahko so popolnoma izklopljeni, dokler nekdo ne stopi pred njih. Nekatere modele lahko nastavite, da imajo ob mraku pridušeno svetlobo, ki postane intenzivnejša ob prvih znakih prihoda ljudi. Sodobne in dražje varnostne luči je možno nastavljati in prilagajati glede na vaše želje.

Cenejši modeli imajo večinoma vnaprej nastavljene programe. Najboljša rešitev vaših problemov glede varnosti je kombiniranje dveh ali več različnih luči z neodvisnimi in nepovezanimi senzorji gibanja. Nekatere nastavite na nižjo, druge pa na višjo občutljivost, saj tako ne boste ničesar spregledali.

Samodejne nastavitve zagotavljajo prihranke

Zunanji LED reflektorSkoraj vsi zunanji reflektorji imajo poseben senzor, ki zaznava svetlobo in temo. Na ta način bo luč svetila samo ponoči in ne bo trošila elektrike tekom dneva. Nekateri modeli imajo tudi fotocelice, posebne ure ali pa celo solarne celice.

Pod lečo se nahaja senzor gibanja. Slednji uporablja infrardeč pogled in aktivira svetlobo vsakič, ko zazna toplo telo v liniji vida. Senzor se ne sproži, dokler ne zazna nečesa, kar hkrati tudi poskrbi za prihranek elektrike.

Izberite pravo žarnico!

Vedno kupite kompatibilno oziroma originalno žarnico za vašo luč. Vse se namreč ne odzivajo enako na senzor gibanja. Življenjska doba halogenskih in LED žarnic je različna in se posledično s pogostim vključevanjem in izključevanjem znatno skrajša.

Najbolje je, da izberete LED, ki imajo dolgo življenjsko dobo in nudijo intenzivno svetlobo. Obenem prihranijo veliko denarja za elektriko, saj žarnice večino prejete energije porabijo za svetlobo in se ne segrevajo toliko kot halogenske.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja